5 tapaa vähentää jätettä pakkauksissa sekä tehdä niistä käyttäjälähtöisempiä

Kuvassa pakkausmateriaalit on kierrätetty ja lavan päälle on pakattu kierrätetyt pahvit.

Meille on todella tärkeää, kuinka maahantuomamme komponentit ovat pakattu. Tavoitteenamme on minimoida ylimääräiset pakkausmateriaalit, karttaa muovia ja suunnitella pakkauksia, joita asiakkaan on helppo ja vaivaton käyttää. Sama pätee myös itse komponentteihin. Tässä blogitekstissä kerron 5 tapaa kuinka me vähennämme jätettä pakkauksissa ja helpotamme niiden käyttöä.

1. Ei ylimääräistä muovia

Kuplamuovilla saadaan helposti suojattua tuotteet kuljetuksessa. Me haluamme kuitenkin suosia vaihtoehtoisia tapoja, jotta pakkauksista jäisi mahdollisimman vähän jätettä. Olemme nyt parin vuoden ajan käyneet kaikkien toimittajiemme kanssa keskusteluita, kuinka voimme tuotteissa minimoida pakkausmuovin. Jatkossa tuotteitamme ei ole esimerkiksi pakattu yksittäisiin muovipusseihin.

2. Pakkausmateriaalien tulee olla helposti kierrätettäviä

Joskus pahvipakkaukset on niitattu kiinni metalliniiteillä. Tämä vaikeuttaa heti kierrätystä. Meillä tuotteiden pakkaukset on suljettu joko muovi tai paperiteipillä.

3. Ei hukattua pakkaustilaa

Ilman kuljettaminen maailmantoiselta puolelta tulee helposti epäekologiseksi, sekä kalliiksi. Siksi haluamme, että pakkauksissamme ei kuljeteta pakkausmateriaaleja ja ilmaa, vaan aidosti tuotteita. Näin voidaan säästää myös kuljetuskustannuksissa. Pyydämme myös toimittajiamme pakkaamaan virtalähteet suoraan laatikkoon ilman yksittäisiä pahvipakkauksia.

Tuotekuva jossa on Lifud 60W virtalähde ilman vedonpoistajia
Kuvassa Lifud 60W virtalähde ilman vedonpoistajia

4. Ei ylijäävää roskaa

Virtalähteissä vedonpoistajat jakavat vahvasti mielipiteitä ja joillekin valaisinvalmistajille ne ovat pelkkää roskaa. Niinpä suurin osa virtalähteistämme on saatavana joko vedonpoistajilla tai ilman. Näin minimoidaan ylijäävän roskan määrää.

5. Tarroilla helpotusta varastointiin

Pakkausmateriaalien lisäksi olemme tehneet tuotteitamme käyttäjälähtöisimmäksi tarrojen avulla. Esimerkiksi meidän aLED -jäähdytyselementtejen laatikoiden kyljestä löytyy tarra, jossa on tuotteen kuva sekä tärkeimmät tiedot. Tämä helpottaa varastointia, kun etsittävä tuote löytyy helpommin.

Kuvassa Lifud tuotemerkin logo

Arrant-Light Oy on Lifud -virtalähteiden uusi virallinen jakelija Scandinaviassa ja Venäjällä. Maahantuomissamme Lifud -virtalähteissä on meille räätälöity pakkaus, jossa ei ole ylimääräistä muovia. Alkuperäiset muovitarjottimet on korvattu pahvisilla versioilla, eikä virtalähteitä ole yksittäispakattu. Näin valaisinvalmistajan ei tarvitse huolehtia suurista roskamääristä, joita komponenttien pakkausmateriaaleista tulee, sekä samalla tuotanto nopeutuu.

Tahdotko tietää lisää uudesta Lifud -tuotemerkistä ja mitä virtalähteitä vallikoimistamme löytyy? Voit tutustua valikoimaan www.lifud.com ja tiedustella tuotteita joko lähettämässä s-postia osoitteeseen info@light.fi tai soittamalla 020 246 2300

Oletko jo lukenut meidän blogitekstin komponenttien ekologisuudesta? Lue se tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.