Avoin työpaikka: Myyntijohtaja

Arrant-Light Oy on vuonna 1984 perustettu suomalainen, korkealaatuisten ja kansainvälisesti tunnettujen LED- ja valaisinkomponenttien toimittamiseen erikoistunut yritys, jolla on myös vahva osaaminen, tuotekehitys ja suunnittelu omille brändituotteillensa. Arrant-Light Oy toimii yhteistyössä maailman johtavien komponenttitoimittajien kanssa, jotta heidän asiakkaansa saisivat käyttöönsä maailman edistyksellisimmät valaistustuotteet. Arrant-Light Oy:n varastosta lähtee päivittäin yli 20.000 komponenttia 11 eri maahan.

Työtehtävät:

Haemme nyt vakituiseen työsuhteeseen määrätietoista ja tuloshakuista myyntijohtajaa rakentamaan kasvavaa Arrant-Light Oy:n myyntiorganisaatiota. Myyntijohtaja toimii yhteistyössä toimitusjohtajan kanssa ja vastaa myyntitiiminsä strategian kehittämisestä, myynnin tuloksista ja kannattavuudesta. Tuleva myyntitiimisi koostuu alansa parhaista ammattilaisista. Esimiehenä sinun tehtävänäsi on tukea alaisiasi ja mahdollistaa heidän jatkuva kehittymisensä.

Verkostoidut mielelläsi alan toimijoiden kanssa ja rakennat liiketoimintojamme kehittävää yhteistyötä kumppaneidemme kanssa. Työhösi kuuluu myös uusasiakashankintaa, mutta saat asiakassalkkuusi myös jo olemassa olevia asiakkuuksia, joita pääset kehittämään ja laajentamaan.

Etsimämme henkilö toimii joustavasti ja itsenäisesti. Työskentelet asiakkaiden luona kentällä, sekä toimipisteessä Turussa. Puolet työajasta on siis matkustamista ja operointia globaaleilla markkinoilla. Tulet pitkäjänteisesti syventämään jo olemassa olevia asiakassuhteita tarjoamalla heille oikeanlaisia ratkaisuja sekä kehität yhtiön tuotteiden kokonaismyyntiä, myyntimallia ja asiakastyöskentelyä.

Kokemukseltasi olet myynnin ammattilainen, mutta koulutuspohjasi voi olla tekninen tai kaupallinen. Olitpa kumpi tahansa, asiakasyrityksemme perehdyttää sinut tuotevalikoimiinsa ja toimintatapoihinsa. Kokemus uusien CRM ja myyntijärjestelmien käytöstä on eduksi. Into ja aito kiinnostus Arrant-Light Oy:n tuotteisiin sekä asiakkaan tarpeen ratkaisuun merkitsevät eniten!

Lisätietoja tehtävän vaatimista taidoista:

 • Arvostamme oma-aloitteisuutta, aktiivista ja asiakaslähtöistä palveluasennetta.
 • Innostavaa, vastuuntuntoista ja tavoitteellista työskentelyotetta sekä halua menestyä.
 • Toivomme erinomaisia myynti- ja neuvottelutaitoja.
 • Vaadimme aiempaa kokemusta esimies- ja myyntitöistä.
 • Vaadimme teknistä tai kaupallista koulutusta.
 • Hyvä englannin kielen taito välttämätön, muut kielet katsomme eduksi.
 • Ajokortti on välttämätön.

Tarjoamme:

Arrant-Light Oy tarjoaa mielenkiintoisen, vastuullisen ja monipuolisen tehtäväkokonaisuuden. Työssä on mahdollisuus kehittää myyntiprosesseja ja vaikuttaa työn sisältöön. Saat ympärillesi mukavan ja ammattitaitoisen työyhteisön, joka on valmis auttamaan sinua menestyäksesi tehtävässä parhaalla mahdollisella tavalla. Pääset myös itse valitsemaan uusia jäseniä myyntitiimiisi, koska tarvitsemme tulevaisuudessa lisää myyjiä tiimiimme. Pitkä kokemus alalta, vahva ammattitaito ja motivoitunut henkilöstö ovat Arrant-Light Oy:n menestyksen perusta. Tarjoamme sinulle vakituisen työpaikan vakavaraisessa ja kasvavassa perheyrityksessä, valaistusalan johtavassa yrityksessä.

Tunnistitko itsesi? Täytä hakemuslomake pikaisesti ja liitä mukaan ansioluettelosi/Cv:si palkkatoiveineen, kuitenkin viimeistään 8.7.2019.
Yhteyshenkilöt, puhelin, sähköposti, ym.: Lisätietoja tehtävästä antaa Matti Mastokangas, p. 0207 129 601 / Henkilöstöliiga Oy.


Hakemusten käsittelyaikataulu: Ole nopea! Valinnat tehdään heti sopivan henkilön löydyttyä.


Palkkaustavat: Tunti- tai kk-palkka
Lisätietoa palkkauksesta: Sopimuksen mukaan
Päivittäinen työaika: Kokopäivätyö
Työ alkaa: Sopimuksen mukaan
Hakuaika päättyy: 8.7.2019
Työn kesto: yli 12 kuukautta

aLED moduulit – hyvä hyötysuhde ja laatu

Olemme jo vuodesta 2008 lähtien suunnitelleet ja toimittaneet ledimoduuleja massatuotantoon sekä asiakaskohtaisia erikoistuotteita vaativiin projekteihin kuten sairaaloihin, ajoneuvoteollisuuteen, turva-, sisustus- ja arkkitehtuurivalaisimiin ym. kohteisiin. Meillä on varastosta heti saatavana kymmeniä perustuotteita. Pystymme nopeasti toteuttamaan erilaisia mittatilausmoduuleja ja niiden protosarjoja.

Käytämme aina parhaita materiaaleja kuten korkean lämmönjohtokyvyn ja heijastavuuden omaavaa alumiinipiirilevyä. Nämä ominaisuudet nostavat moduulin ja valaisimen kokonaishyötysuhdetta huomattavasti. Kaikki komponentit ovat tarkoin valittuja ja täyttävät korkeat laatukriteerimme.

Pystymme toteuttamaan juuri sinun vaatimusten mukaiset ledimoduulit.

 • Värintoistoindeksit Ra80, Ra90 ja Ra95
 • Eri värilämpötilat 1850K, 2200K, 2500K, 2700K, 3000K, 3500K, 4000K, 4500K, 5000K, 6500K ja mahdolliset muut erikoissävyt
 • Tunable White ja Dim-to-Warm
 • RGB ja RGB-A
 • Moduulin muoto juuri asiakkaan tarpeen mukainen
 • Vakiovirta ja vakiojännite

Testaamme aina kaikki moduulit

Meillä on nykyisin oma mittauslaitteisto, jossa voimme mitata ledimoduulit ja valaisimet aina kahden metrin pituuteen asti. Saamme tarkat tiedot tuotteen valo- ja sähköteknisistä ominaisuuksista. Jokaisen ledimoduulin valotekniset perusominaisuudet testataan jo tuotantolinjalla ja tämän lisäksi tuotantoerästä tarkistetaan muutama mittauslaitteistolla. Tarkistamme virran, jännitteen, värilämpötilan, luumenit, hyötysuhteen, spektrin ja värintoistoindeksin. Näin voimme varmistaa, että asiakkaat saavat tasalaatuisia ja teknisten arvojen mukaisia tuotteita.

Kun käytät aLED -moduulejamme, tarjoamme sinulle valaisimesi valoteknisten arvojen tarkistuksen/mittauksen.

Alta voit lukea lisää lineaarista moduuleistamme, sekä ladata niiden datalehdet.

Lue lisää ja lataa materiaalit tästä

Arrant-Light Oy:n joulutervehdys

Arvoisat asiakkaat ja yhteistyökumppanit,

Taas on tullut se aika vuodesta, kun vuoden työt ja ponnistukset on saatu tehtyä ja on aika hiljentyä viettämään ansaittua Joululomaa perheen ja lähimmäisten seurassa.

Kulunut vuosi on ollut maailmanlaajuisesti erittäin kuohuva ja suurten muutosten aikaa. Tuntuu, että mikään asia ei ole enää entisellään. Yksi suurimmista huomionaiheista on kohdistunut maapallon lämpenemiseen ja ilmastonmuutoksen nopeutumiseen. Me, valaistusalalla olevat yritykset ja ihmiset, olemme asemassa, jossa pystymme omilla valinnoillamme ja päätöksillä vaikuttamaan paljon siihen, miten tuotteidemme energiatehokkuus ja laatu paranee ja näin omalta osaltamme pystymme hillitsemään ilmastonmuutosta.

Me Arrant-Light Oy:ssä olemme tänä vuonna keskittyneet paljon siihen, miten parannamme tuotteidemme energiatehokkuutta ja miten teemme niistä pitkäikäisempiä. Olemme myös tietoisesti tutkineet pakkausmateriaaleja ja pyrkineet tekemään niistä entistä paremmin kierrätettäviä karsimalla turhaa muovin käyttöä pakkauksissa. Meidän kaikkien etu tulevaisuudessa on, että pyrimme käyttämään laadukkaita, energiatehokkaita ja ympäristöystävällisempiä tuotteita. Tämä koskee kaikkia pienempiäkin osia ja komponentteja, joita käytämme tuotteissamme. Toivon, että yhdessä käymme keskustelua näistä asioista ja pystymme tekemään muutoksen, joka tekee meidän kaikkien tuotteista parempia ja parempia ja tähän aikaan sopivia.

Kuten useana vuotena aikaisemminkin olemme lahjoittaneet joululahjoihin varatut varat Pelastakaa Lapset ry:lle. Varat käytetään auttamaan paikallisia nuoria, jotka tarvitsevat taloudellista apua saadakseen suoritettua lukion tai toisen asteen opinnot loppuun ja näin pääsemään elämässä eteenpäin. 

Meillä on taas ilo kiittää teitä kuluneesta vuodesta ja hyvästä yhteistyöstä.

Toivotan kaikille Rauhallista Joulua ja Menestystä Vuodelle 2019.

ARRANT-LIGHT OY

Janne Mäkinen
toimitusjohtaja

Komponenttien ekologisuus on tärkeää valaisinta suunnitellessa

Ledit ovat ekologisia, sillä niillä on hyvin pitkä käyttöikä ja pieni virran kulutus verrattuna perinteisiin valonlähteisiin. Ne eivät myöskään sisällä myrkyllisiä kemikaaleja kuten esimerkiksi energiansäästölamput, jotka sisältävät elohopeaa. COB-ledi on lähes täysin kierrätettävä. Tässä blogikirjoituksessa esittelen neljä tapaa, miten voit tehdä ledivalaisimen komponenteissa ekologisempia valintoja.

Ledivalonlähde ilman virtalähdettä

Oletko koskaan katsonut virtalähteen sisälle? Ylläolevassa kuvassa näkyy pienen virtalähteen sisältö. Muovikuoren alta paljastuu paljon eri materiaaleista tehtyjä pieniä komponentteja. Tämän takia virtalähteet ovat vaikeasti kierrätettäviä.  Mitä vähemmän osia tuotteessa on, sitä helpompi se on jatko jalostaa kierrätykseen. Esimerkiksi alumiiniset jäähdytyselementit ovat helposti kierrätettäviä, sillä ne sisältävät lähinnä alumiinia.

Valaisimen osista virtalähteet ovat optiikan ohella valaisimen herkimpiä osia. Vaikka valaisimen ledillä olisi todella pitkä elinikä, virtalähteellä sitä ei välttämättä ole. Virtalähde on usein ensimmäinen osa, joka valaisimesta hajoaa.

Kaikki tavalliset ledit tarvitsevat toimiakseen virtalähteen. Poikkeuksen tekee suoraan verkkovirtaan kytkettävä AC COB. Koska AC COB ei tarvitse erillistä virtalähdettä, voidaan suunnitella paljon pienempi valaisin vähemmillä osilla. Samalla säästetään myös logistiikassa ja pakkausmateriaaleissa. Voit lukea tarkemmin Citizenin AC COB:sta tästä blogikirjoituksesta.

Sama valoteho pienemmällä valaisimella

Valaisimen koolla on väliä, kun halutaan tavoitella ekologisempaa valaisinta. Minimoimalla tarvittavat materiaalit saadaan valaisimesta pienempi. Näin säästetään materiaaleissa, pakkaamisessa ja logistiikassa. Tällöin valaisin on ekologisempi kuin aikaisemmilla ledigeneraatioilla suunniteltu valaisin.

Citizenin HC COB:ssä on korkeampi hyötysuhde ja pienempi terminen resistanssi kuin aikaisemmissa ledigeneraatioissa. Tämän takia ei tarvita enää niin suurta jäähdytyselementtiä. Voidaan siis käyttää pienempää jäähdytyselementtiä, jolloin valaisin pienenee ja saadaan edelleen saman verran luumeneita. Lue Citizenin HC-sarjasta lisää täältä

Oikealla optiikalla vähemmän valosaastetta

Ledeistä puhuttaessa, kaikkien ledin hyvien puolien rinnalle usein nousee puhe valosaasteesta. Voidaan sanoa, että kaikki ulkovalo, jolla ei ole tarkoitusta on ylimenevää valoa ja silloin myös valosaastetta. Tärkeää on siis aina kohdentaa valo sinne missä sitä tarvitaan.

Kun aikaisempi valonlähde (esimerkiksi HPS-lamppu) korvataan ledillä käyttäen samaa sähkötehoa, saadaan paljon enemmän valoa. Tämä ei ole lainkaan ekologinen ratkaisu. Näin saadaan paljon tarpeetonta valoa aiheuttaen valosaastetta, eikä edes säästetä energiassa.

Kun esimerkiksi katuvaloissa säilytetään aikaisemman HPS-valaisimen valoteho, säästetään ledillä huomattavasti energiaa. Kun vanhoja valonlähteitä päivitetään ledeihin, on muistettava kiinnittää huomio nimenomaan luumeneihin, ei tehoihin.

Ledin valo tulee hyvin pieneltä tasaiselta alueelta, jolloin sitä on paljon helpompi ohjata optiikalla kuin esimerkiksi HPS-lamppua, josta valo lähtee kaikkiin suuntiin. Katuvaloissa eniten valosaastetta aiheuttaa valaisimesta ylöspäin ja tieltä poispäin suuntautuva valo.  Siksi on tärkeää valita valaisimeen optiikka, jolla voidaan minimoida valosaasteen määrä. Esimerkiksi Ledil valmistaa optiikkaa katuvalaisimille, jossa valosaasteen määrä on minimoitu.

Sensoreilla automaattinen valaisimen ohjaus

Sensoreita on eri käyttötarkoituksiin. Yhteistä kaikille sensoreille on se, että niillä ohjataan valon määrää automaattisesti. Tutuimpia meille ovat on/off-sensorit, jotka liikkeen tunnistuksella kytkevät valaisimen päälle ja pois. Näiden avulla on helppo säädellä valaistus syttymään automaattisesti vain tarvittavaksi ajaksi. Näin säästetään sähkössä, kun valot eivät pala jatkuvasti ja eivätkä voi jäädä vahingossa päälle. On/off-sensorit ovat jo hyvin yleisessä käytössä esimerkiksi julkisissa tiloissa.

Toinen tapa säästää energiaa sensoreilla on asentaa päivänvalosensorit. Ne reagoivat ulkoa tulevan valon määrään ja säätelevät näin tarvittavan valon. Päivällä voidaan hyödyntää auringonvaloa ja sisävalaistuksen ei tarvitse olla niin kirkas. Kun ulkona on hämärää, tarvitaan sisällä enemmän valoa. Voit lukea erilaisista sensoreista lisää täältä

Tässä muutamia esimerkkejä, jotka voit ottaa huomioon valaisinta suunnitellessa. Vaikka olemme päässeet energiasyöpöistä loisteputkista ja hehkulampuista ledien aikakaudelle, on vielä paljon mitä voimme tehdä ekologisuuden eteen. Valaisimen ekologisen suunnittelun lisäksi on kiinnitettävä huomiota logistiikkaan ja pakkauksiin. Pakkauksessa on tärkeää minimoida materiaalin ja etenkin muovin määrä. Onneksi nykypäivänä on tarjolla paljon erilaisia kierrätettäviä pakkausmateriaaleja, joita tulisi suosia. Pienillä valinnoilla on merkitystä.

Alta voit ladata esitteen, josta löydät lisätietoa tässä blogikirjoituksessa mainituista AC COB:sta. Jos sinulla on jotain kysyttävää,voit aina lähettää sähköpostia minulle osoitteeseen taru.matikainen@light.fi


Lataa materiaalit tästä

COB-ledin monivivahteinen valkoinen

Olemme päässeet ledien teknologiassa hyvään hyötysuhteeseen ja käyttöikään. Saamme koko ajan enemmän valoa pienemmällä teholla. Hyötysuhteen nostamisesta on enää vähän hyötyä, koska nousuvaraa ei ole niin paljon kuin ennen. Lisäksi on jo ylitetty markkinoiden vaatima hyötysuhteen taso. Mitä muuta voimme valolta vaatia kuin paljon luumeneita? Tässä blogikirjoituksessa käsittelen valkoisten ledien eroja.

On tuttu juttu, että ledejä on saatavilla eri värilämpötiloilla, esimerkiksi Citizenin 6. generaation ledejä on saatavilla 2700K-6500K väliltä. Niitä on myös saatavilla erilaisilla värintoistoindekseillä. Värintoistoindeksi kertoo, kuinka hyvin valonlähde toistaa värejä verrattuna aurinkoon, vaikka ei kerro sitä aivan täydellisesti (lue lisää blogistamme). Nykypäivänä valolta vaaditaan hyvän värintoiston ja hyötysuhteen lisäksi muunneltavuutta.  Valolla halutaan tuoda tuotteet paremmin esille ja luoda täydellinen tunnelma.

Tarkastellaan mikä muu vaikuttaa valkoisen ledin valon laatuun kuin värintoistoindeksi ja värilämpötila.

Valkoista ilman vihertävää sävyä

Kuvan halkaiseva musta viiva on B.B.L (black body locus). Punaiset ympyrät oikealla ovat, missä Below B.B.L. -ledien värilämpötilat sijaitsevat.

Yleisesti valkoisten ledien värilämpötila sijaitsee B.B.L.-käyrällä (Black Body Locus). Citizen valmistaa myös Below B.B.L. -ledejä, joiden värilämpötila sijaitsee B.B.L.-käyrän alapuolella. Kuten yllä oleva kuva esittää, käyrän alapuolella ovat punertavat värit ja yläpuolella vihertävät. Kun ledin värilämpötila sijaitsee B.B.L. -käyrän alapuolella, näyttää valkoinen valkoisemmalta. Näin saadaan valkoinen valo, jossa on vähemmän vihertävää sävyä.

Below B.B.L. ledit ovat suosittuja muun muassa myymälöiden valaistuksessa ja muissa tiloissa, joissa halutaan luoda raikas tunnelma.

Jos haluat lukea värilämpötilasta tarkemmin, tässä linkki aikaisempaan blogitekstiimme. Teksti on englanniksi.

Tuo tuotteet esille paremmalla värinkylläisyydellä

Värintoistoindeksi (Ra-indeksi) lasketaan tavallisesti keskiarvona kahdeksasta väristä, mutta se ei kerro koko totuutta. Sama Ra-indeksi ei siis aina tarkoita samanlaista värintoistoa.

Citizenin Vivid-ledeillä pystytään tuomaan värit esiin aivan uudella tavalla: puhtaampana ja paremmalla värien kontrastilla. Valon spektri on suunniteltu niin, että saturaatio on mahdollisimman suuri, jolloin valo toistaa kirkkaita värejä mahdollisimman elävästi. Parempi saturaatio vaikuttaa myös tekstin hahmottamiseen, jolloin Vivid-ledien alla on helpompi esimerkiksi lukea sanomalehteä.

Alla oleva kuva vertaa Citizenin Vivid-ledejä. Mitä korkeampi pylväs, sitä paremmin väri korostuu. Vertailu on tehty halogeeniin, jolloin nollataso on halogeenilamppu.

Vivid-ledejä voi erityisesti käyttää kohteissa, jossa väreillä on merkitystä ja tarvitaan erityistä tarkkaavaisuutta. Siksi näitä suositaan esimerkiksi vaateliikkeissä, kosmetiikkaosastoilla, taidenäyttelyissä, kouluissa, sairaaloissa ja toimistoissa.

Vivid-ledejä on saatavilla kahta erilaista:

 • Brilliant Vivid – Suuri värien kontrasti. Sopii esimerkiksi myymälävalaistuksessa spotteihin korostamaan tuotteita, sillä Brilliant Vivid tuo värit ja tekstuurit paremmin esille.
 • Natural Vivid – Hyvä värien kontrasti. Sopii esimerkiksi yleisvaloksi, sillä sen hyötysuhde on parempi kuin Brilliant Vivid-ledin.

Yhdistelemällä tilassa Brilliant ja Natural Vivid ledejä, saat erinomaisen valaistuskokonaisuuden.

Muuta valaistuksen värilämpötilaa

Koko ajan tärkeämmäksi tekijäksi valaisinteollisuudessa on nousemassa ”ihmiskeskeinen valaistus”, jossa valon värilämpötilaa ja kirkkautta muuttamalla voidaan saada aikaiseksi parempi vireystila tai rentouttavampi tunnelma. Citizenin Tunable White on yksi ratkaisu tähän. Sen värilämpötilaa sekä kirkkautta voidaan säätää. Näin yhdestä valaisimesta saadaan monipuolinen ja monenlaiseen käyttöön sopiva.

Värilämpötilan vaihtamisen avulla pystytään maksimoimaan tuottavuutta ja parantamaan keskittymistä. Siksi esimerkiksi koulut ja toimistot ovat hyviä käyttökohteita Tunable White -moduulille.

Aikaisemmin vastaavanlaiset muunneltavat valonlähteet ovat olleet isokokoisia ledimoduuleja, mutta Citizenin Tunable White on COB-ledin kokoinen.

Kytkemällä Tunable white -moduuli oikeanlaiseen ohjausyksikköön, värilämpötilaa ja kirkkautta pystytään säätelemään automaattisesti päivän mittaan.

Himmennä valaistus lämpimän sävyiseksi

Halogeenin hyviä puolia on sen tapa himmentyä. Himmennettäessä sen värilämpötila muuttuu rentouttavan lämpimän sävyiseksi. Saman tekee Citizenin Dim-to-Warm -ledi.

Dim-to-Warm -ledi on siitä helppo ratkaisu, että se ei tarvitse mitään erityistä ohjelmoitavaa tai kaksikanavaista virtalähdettä toimiakseen. Voit ajaa sitä aivan tavallisella himmennettävällä virtalähteellä. Ledin himmennyskäyrä on esiasetettu ja kun himmennät sen valoa, värilämpötila muuttuu automaattisesti lämpimäksi hehkulampun tai halogeenin tavoin.

Näin pystyt luomaan tunnelmallisia valaistusratkaisuja uuden ajan energiaa säästävällä leditekniikalla. Dim-to-Warm -ledi kuluttaa vain 10% hehkulampun virrankulutuksesta.

Toivottavasti sait tästä blogitekstistä uusia ajatuksia valaisimien suunnitteluun. Kun valaisimen suunnittelussa valitaan jokin yllä esitelty ledi, saadaan valaisimesta paljon enemmän irti kuin vain perinteinen valonlähde. Näin voit saada selkeän kilpailuedun muihin valaisimiin nähden.

Alta voit ladata presentaation Citizenin erilaisista ledeistä. Jos sinulla jäi jotain kysyttävää, voit aina olla yhteydessä minuun sähköpostilla taru.matikainen@light.fi. Autan sinua parhaani mukaan.

Lataa materiaalit tästä

Pienennä valaisinta Citizenin uuden HC-sarjan avulla

Uusi High Current COB-ledi on nyt saatavilla. Mikä on High Current eli HC-COB? Mitä uutta siinä on? Esittelen tässä blogikirjoituksessa HC-COB:n uutuudet ja hyödyt.

HC-COB on COB-ledi, jossa on sama LES-alue ja pakkauskoko kuin aikaisemmissa Citizenin ledeissä. Aikaisempiin generaatioihin verrattuna HC-COB:ssa on parempi hyötysuhde, korkeampi maksimilämpötila ja laajempi luumen valikoima.

Uutta HC-COB:a voidaan käyttää kahdella eri tavalla. Voit joko pienentää valaisimesi kokoa ja säilyttää saman luumenien määrän tai saada enemmän luumeneita samalla valaisimella. Käsitelläänpä seuraavaksi näitä asioita hieman tarkemmin.

Pienennä valaisimesi kokoa

Tällä hetkellä trendinä on pienentää valaisimien kokoa. Miksi? Vastaus on kustannustehokkuus. Tänä päivänä valaisimen tulee olla niin pieni kuin mahdollista, jotta voidaan valmistaa mahdollisimman kustannustehokkaita valaisimia. Valaisimen täytyy olla valovoimainen ja siinä tulee olla hyvä värintoisto, kuitenkin tämä pitäisi saavuttaa mahdollisimman vähillä materiaaleilla.

Julkisissa tiloissa kattojen kiskoihin asennetut valaisimet ovat yleisessä käytössä. Näitä valaisimia pienentämällä pienemmän kokoisiksi, tulee tiloista avarampia ja ilmavampia. Huomio ei silloin enää kiinnity valaistukseen.

HC-COB:ssä on korkeampi hyötysuhde ja maksimilämpötila (Tc). Tämän takia et tarvitse enää niin suurta viilennysjärjestelmää valaisimeesi. Voit siis käyttää pienempää jäähdytyselementtiä, jolloin valaisimesi pienenee ja saat edelleen saman verran luumeneita.

Pieni valaisin on kokonaiskustannukseltaan edullisempi. Pienempi jäähdytyselementti on edullisempi ja samalla säästetään alumiinin määrässä, logistiikassa ja pakkausmateriaaleissa. Tämä tekee HC-COB:lla valmistetusta valaisimesta ympäristöystävällisemmän ratkaisun.

Alla oleva kaavio osoittaa, että voit säästää jopa 10% kokonaiskustannuksesta HC-COB:lla verrattuna 6-sarjan COB-lediin.

Alla on esimerkki, jossa 6-sarjan COB-ledit on vaihdettu HC-sarjaan. Pienemmällä ledimäärällä saavutetaan yhtä paljon luumeneita.

 

Enemmän luumeneita valaisimestasi

Jos et halua vaihtaa valaisinta, vaan haluat enemmän valoa samasta valaisimesta. HC-COB:lla se onnistuu myös.

Voit pitää vanhan valaisimen ja vaihdat vain ledin HC-sarjan lediin. Näin saat enemmän luumeneita valaisimestasi. HC-sarjan COB-ledit ovat samankokoisia kuin aiemmat Citizenin COB-ledit, joten ne ovat yhteensopivia kaikkien samojen linssien ja pitimien kanssa. Näin saat enemmän vaihtelevuutta yhdestä valaisimesta.

Alla olevasta esimerkistä näet, että luumeneiden määrää voidaan kasvattaa jopa 17,8 %, kun 6-sarjan COB-ledit vaihdetaan HC-sarjaan.

Millaisia luumen paketteja on HC-sarjasta saatavilla?

HC-sarjasta löydät laajan valikoiman erilaisia ledejä.

 • 2700K, 3000K, 3500K, 4000K, 5000K ja 6500K
 • Ra70,80, 90, 97 ja Below BBL
 • Luumenit 500lm – 77 000lm
 • Samat ledin mitat kuin aiemmissa generaatioissa

Tahdotko tietää lisää HC-COB:sta? Lataa datalehdet ja esitys alta tai ota yhteyttä meihin. Autamme mielellämme.

Lataa materiaalit tästä

Tunable White – yhdellä ledimoduulilla värilämpötila 2700K – 6500K

Tunable White on nousemassa suureksi trendiksi valaisinvalmistajien keskuudessa. Aikaisemmin esittelin jo erään toisen muunneltavan ledituotteen: Dim-to-Warm -ledin. Tässä julkaisussa kerron Citizenin Tunable White -moduulista. Sen värilämpötilaa pystytään säätelemään vapaasti 2700K – 6500K välillä. Se tarkoittaa, että samalla moduulilla pystytään saavuttamaan hehkulampun ja päivänvalon kaltainen valo. Värilämpötilan vaihtelun lisäksi myös kirkkautta pystytään säätelemään.

Miksi Tunable White on trendi? Kuten tiedämme, ihmisen mieli reagoi valon värilämpötilaan ja sen kirkkauteen. Kylmällä valolla (esimerkiksi päivänvalo) on virkistävä vaikutus. Se edistää työskentelytehokkuutta esim. koulussa tai toimistossa. Siinä missä kylmä valo virkistää, lämmin valo rentouttaa ja rauhoittaa. Luonnossa lämmintä valoa on auringon noustessa ja laskiessa.

Missä ja miten käytetään Tunable White -moduulia?

Tunable White -moduulilla pystytään valmistamaan valaisimia niin työympäristöihin kuin koteihin. Se on hyvin pienikokoinen ledimoduuli, joka toimii valaisimen valonlähteenä.

Seuraavissa kappaleissa esittelen muutamia esimerkkejä, joissa Tunable White -moduulia voidaan käyttää.

Yksi hyvä käyttökohde on toimistot. Toimistotyöskentelyssä tarvitaan paljon keskittymistä, jotta tehokas työskentely on mahdollista. Kunnollinen valaistus auttaa. Kuten kerroin aiemmin, Tunable White -moduulin värilämpötilaa ja kirkkautta pystytään säätämään. Toimisto voidaan valaista ihmiskeskeisemmin ja luonnollisemmin, kun pystytään säätämään valon kirkkaus ja värilämpötila oikeiksi vuorokauden ajan perusteella. Värilämpötilan vaihtamisen avulla pystytään maksimoimaan tuottavuutta ja parantamaan keskittymistä.

Kytkemällä Tunable white -moduuli ohjausyksikköön, värilämpötilaa ja kirkkautta pystytään säätelemään automaattisesti päivän mittaan.

Tunable White -moduulin avulla kotitalouksiin voidaan saada vuorokausirytmin mukainen valaistus.  Värilämpötila voidaan säätää päivällä virkistävän kylmäksi ja iltaan kohden rauhoittavan lämpimäksi.

Perinteisesti Tunable White -moduulit ovat olleet suuria. Citizenin Tunable White -moduuli on hyvin pienikokoinen, joka antaa mahdolisuuden valmistaa laajemman valikoiman erilaisia valaisimia.

Tässä muutamia esimerkkejä:

 • pöytävalaisin
 • sisustusvalaisin
 • kohdevalaisin
 • kattovalaisin

Miten Tunable White -moduuli toimii?

Citizenin Tunable White -moduuli on valmistettu käyttämällä ”multi-chip” teknologiaa. Se on siis ledimoduuli, johon on ladottu pieniä, kylmiä 6500K sekä lämpimiä 2700K, diodeja. Pienen kokonsa (LCN-C01A on mitoiltaan vain 15x15mm) ansiosta, sitä pystytään käyttämään paljon pienemmissä valaisimissa kuin aikaisemmin. Pieni koko vaikuttaa myös siihen, että valo on hyvin tasaista, koska erivärisiä diodeja on lähes mahdotonta erottaa silmällä.

Citizenin Tunable White -moduulilla on lineaarinen värikäyrä, koska sillä on kaksi primääriä (6500K ja 2700K). Kahdella primäärillä saavutetaan parempi hyötysuhde ja moduulia on yksinkertaisempi käyttää. Kuten ylläolevasta kuvasta näemme, lineaarinen värikäyrä sijaitsee blackbody locuksen (B.B.L.) alla. Tämä vähentää valkoisen valon vihertävyyttä ja parantaa muiden värien kontrastia.

Virtalähteellä täytyy olla kaksikanavainen ulostulo, jotta värilämpötilaa ja kirkkautta pystytään säätämään. Tämän vuoksi moduuli tarvitsee 1-10V, DALI tai muun kaksikanavaisen virtalähteen.

Korkealaatuinen Moons S Series Intelligent -virtalähde on yhteensopiva Tunable White -moduulin kanssa. Sillä pystytään himmentämään kirkkautta jopa 0.1% asti. Näillä virtalähteillä saat kaiken irti Tunable White -moduulista.

Jos sinulla on jotain kysyttävää, ota yhteys asiantuntijoihimme. Vastaamme mielellämme lisäkysymyksiin.

Voit myös ladata Tunable White -moduulin datalehdet, sekä lisämateriaalin alla olevasta linkistä.

Lataa materiaalit tästä

Dim-to-Warm: Halogeenilampun tavoin himmenevä COB-ledi

Dim-to-warm ledin värilämpötilat

Dim-to-Warm on COB-ledi, joka mahdollistaa tunnelmallisen valaistuksen halogeeni- ja hehkulampun tavalla. Se toimii kuten hehku- ja halogeenilamppu eli sen värilämpötila lämpenee himmennettäessä. Dim-to-Warm -ledin värilämpötila on täydellä teholla 3100K ja himmennettäessä alimmillaan 1850K.

Dim-to-Warm -ledi soveltuu valonlähteeksi sisustusvalaisimiin esimerkiksi ravintoloihin, hotelleihin, risteilijöihin ja kotitalouksiin. Hehkulamppuun verrattuna ledin etu on se, että virrankulutus on vain 10% hehkulampun virran kulutuksesta.

Huomioitavaa on, että vuonna 2016 halogeenikohdelamppujen valmistus ja maahantuonti kiellettiin EU-alueella. Tämä kielto koski vain verkkojännitteisiä kohdelamppuja. 1.9.2018 alkaen ympärivalaisevien, hehkulamppujen kaltaisten, halogeenilamppujen myynti- ja valmistuskielto astuu voimaan. Halogeenilamppujen markkinoilta poistuminen liittyy EU-tasolla säädettyyn direktiiviin.

Kynttilän hehkulampun ja halogeenin värilämpötilat

Kynttilän, hehkulampun ja halogeenin värilämpötilat

Dim-to-Warm -lediä on saatavilla seitsemänä erilaisena luumenpakettina 900 – 3000 luumenin väliltä. Saat ladattua lisätietoa täältä.

Mihin ja miten Dim-to-Warm -lediä voi käyttää?

Dim-to-Warm -ledi on täydellinen kohteisiin, joihin halutaan luoda halogeeni- tai hehkulamppua muistuttava lämminsävyinen valaistus himmennettäessä.

Dim-to-Warm -ledi on helppo ottaa käyttöön. Se sopii valaisimiin, joissa on jo aikaisemmin käytetty COB-lediä. Kaikki COB-ledille tarkoitetut heijastimet, linssit ja esimerkiksi hehkulampun valojakoa imitoivat optiikat käyvät myös Dim-to-Warm -ledille. Dim-to-Warm ledin LES-alue on CLC20-sarjassa 9,8 mm ja CLC30-sarjassa 15,2 mm.

Miten Dim-to-Warm -ledi toimii?

Ledin kirkkaus riippuu sen läpi ajettavasta virrasta. Siten virtaa vähentämällä ledi himmenee. Normaalisti himmennys ei vaikuta oleellisesti ledien värilämpötilaan, vaan värilämpötila pysyy lähes samana valotehon vähetessä.

Dim-to-Warm on COB-ledi, joka on valmistettu käyttäen sekä kylmän että lämpimän sävyisiä ledejä. Siinä on sisäinen säätöpiiri, joka himmennettäessä ensin himmentää kylmempiä ledejä ja vasta myöhemmin virta ohjautuu lämpimämpiin ledeihin. Värilämpötila muuttuu lämpimämmäksi ja samalla valoteho pienenee. Näin saadaan aikaiseksi samankaltainen himmennys kuin hehku- tai halogeenilampulla.

Kun Dim-to-Warm -ledin kirkkautta himmennetään, sen värilämpötila lämpenee kaavion osoittamalla tavalla. Kaavioon on merkitty myös halogeenilampun himmennyskäyrä.

Dim-to-Warm on COB-ledi, jolloin virtalähteeltä ei vaadita monimutkaisia erikoisominaisuuksia kuten kaksikanavaisuutta tai ohjelmoitavuutta. Tavallinen triac-himmennettävä virtalähde ja normaali himmennin riittävät takaamaan laadukkaan toiminnan. Olemme testanneet esimerkiksi ELT:n DLC-driverit ja todenneet, että ne ovat hyvin yhteensopivia Dim-to-Warm -ledin kanssa. Dim-to-Warm -lediä voidaan myös himmentää analogisella 1-10 V:n ja digitaalisella DALI-himmennettävällä liitäntälaitteella.

Lataa alla olevasta napista lisämateriaali ja datalehdet. Löydät materiaalista tuotetiedot, yhteensopivia drivereita ja pitimiä sekä tuotekoodit ledeillemme. Jos sinulla on kysyttävää, älä epäröi ottaa yhteyttä. Autamme sinua mielellämme.

Lataa tästä

Miksi Heat pipe on parempi kuin perinteinen jäähdytyselementti?

Kun valmistat valaisimen, jossa käytetään COB -lediä, tarvitset ledille jäähdytyselementin. Perinteinen tapa ledin lämmönhallintaan on käyttää passiivista, yleensä alumiinista jäähdytyselementtiä. Tässä blogikirjoituksessa esittelen toisen vaihtoehdon: Heat pipen joka hyödyntää lämpöputkiteknologiaa.

Perinteisten jäähdytyselementtien toiminta perustuu siihen, että alumiini siirtää lämmön pois valonlähteestä. Mitä korkeampi on ledin teho, sitä enemmän tarvitset alumiinia.

Tämä kasvattaa valaisimen kokoa ja tekee siitä kalliimman. Mitä suurempi valaisin on, sitä kalliimpaa on logistiikka sekä hinta loppuasiakkaalle.

Perinteisesti lämpöputkiteknologiaa käytetään esimerkiksi tietokoneiden, älypuhelimien, sähköautojen ja satelliittien jäähdyttämiseen. Nyt teknologia on myös valaisinteollisuuden käytössä.

Heat pipella voit tehostaa valaisimen jäähdytystä, ilman että tarvitset äänekkäitä tuulettimia.

Furukawa Heat Pipe (HYC Series)

Furukawa HYC Series jäähdytyselementit käyttävät lämpöputkiteknologiaa. Heat pipen avulla lämpö siirretään pois lediltä tehokkaasti ja nopeasti.

Heat pipe johtaa lämpöä jopa 200 kertaa tehokkaammin kuin kupari. Tämä mahdollistaa paljon totuttua pienemmän jäähdytyselementin käytön.

Pienempi jäähdytyselementti pienentää valaisimen painoa merkittävästi. Tämä vähentää kuljetuskustannuksia sekä muiden materiaalien tarvetta. Pienemmän kokonsa ansiosta jäähdytyselementti mahtuu pienemmän rungon sisälle.

Toisin kuin monet kiinalaisvalmistajat, Furukawa käyttää happivapaata kuparia Heat pipessa. Tämä tarkoittaa, että sen elinikä on yli 20 vuotta.

Ilman Heat Pipea vs. Heat Pipella

Jäähdytys ilman Heat Pipea vs. Heat Pipella

Säästä rahaa ja ympäristöä Heat pipen avulla

Kuten kerroin ylempänä, Heat pipella pystytään pienentämään valaisimen kokoa, materiaalimääriä ja tätä kautta säästetään myös kuljetuskustannuksissa.

aLED Engine

aLED Light Engine (Furukawa Heat Pipe + Citizen COB + optiikka + aLED virtalähde)

Meidän aLED light Enginessä on Citizenin COB-ledi sekä Furukawan Heat Pipe. Se tuottaa valoa yli 40 000 luumenia ja painaa vain kilon. Kun tuotteeseen lisätään virtalähde ja optiikka, paino nousee vain 3,6 kiloon.

Yhdistämällä Citizen COB-ledin ja Heat pipen voit rakentaa valaisimen joka:

 • Tuottaa paljon valoa
 • On kevyt ja pienikokoinen
 • Säästää ympäristöä
 • On kokonaan kierrätettävä

Furukawa Heat Pipe on yhteensopiva Citizen CLU04x ja CLU05x COB-ledien kanssa.

Lataa Furukawan Heat Pipen datalehdet alla olevasta linkistä.

Lataa tästä

Mikroaaltosensorit: Näin tehostat valaistuksen toiminnallisuutta

Tässä tekstissä käsittelen mikroaaltosensoreita – siis liiketunnistimia – ja kerron, miten niitä voi hyödyntää valaistuksessa. Sensoreiden avulla voit luoda älykkäitä, helppokäyttöisiä valaistusjärjestelmiä.

Mikroaaltosensorit

Mikroaaltoliikketunnistimet toimivat hieman eri tavalla, kuin esimerkiksi tavallisemmin käytetyt passiiviset infrapunaliiketunnistimet. Mikroaaltosensori lähettää mikroaaltoja ja analysoi palaavan kaikukuvion. Mikäli liike muuttaa kuviota, sensori reagoi ja tässä tapauksessa sytyttää valon.

Mikroaaltosensoreiden kyky havainnoida liikettä on yhtä hyvä riippumatta ilman lämpötilasta. Infrapunasensoreiden tunnistuskyky ja -herkkyys saattaa olla altis ympäröivän lämpötilan aiheuttamille muutoksille. Pöly ja savu voivat vahingoittaa infrapunasensoria, ja niillä onkin tavallisesti lyhyempi käyttöikä, kuin mikroaaltosensoreilla.

Mikroaaltosensorin elinikä on noin 50 000 tuntia ja sensorit on täysin pölyn- ja savunkestäviä.

Esimerkki mikroaaltosensorin tunnistusalueesta. Monessa tuotteessa alue pystytään itse määrittelemään dip-kytkimen avulla.

Mikroaaltosensorit pystyvät havaitsemaan liikettä myös joidenkin ohuiden materiaalien läpi, mikäli ne eivät sisällä metallia, esimerkiksi lasi tai jopa ohuet seinät. Tämä antaa paljon lisämahdollisuuksia tunnistimen asennukseen, sillä sen voi sijoittaa pois näkyviltä tai valaisimen sisään.

Säästä energiaa useammalla kuin yhdellä tavalla

Perinteisen ON-OFF-toiminnon lisäksi sensorimme tarjoavat useampiakin tapoja säätää valaistusta. Valittavana on myös 2-step- ja 3-step-himmennys, jotka tuovat käyttömukavuutta ja monipuolisuutta erilaisiin valaistusta vaativiin tiloihin. Voit myös luoda laajempia verkostoja valaisimistasi sensorienvälisen langattoman viestinnän avulla.

Osassa tuotteistamme on liiketunnistimen lisäksi sisäänrakennettu päivänvalotunnistin, joka auttaa hyödyntämään päivänvalon mahdollisimman hyvin ja silti ylläpitämään riittävän valotason esimerkiksi aamu- ja iltahämärässä. Tätä kutsutaan englanninkielisellä termillä ”daylight harvesting”.

Wikipedian mukaan useat tutkimukset viittaavat, että ”daylight harvesting”-toiminnan avulla energiaa voi säästää 20-60%. Suurimmat säästöt saavutetaan tiloissa, joissa päivänvalolla on suuri merkitys valaistukseen esimerkiksi suurien ikkunoiden läpi.

Käyttämällä mikroaaltosensoreita ja päivänvalotunnistimia säästät energian lisäksi myös valaisinta itseään: elinikä pitenee väistämättä, mikäli valaisimet ovat pois päältä silloin, kun niitä ei todellisuudessa tarvita.

Päivänvalosensori tunnistaa tilan valontason ja säätää valaisinten valoa tarpeen mukaan.

Lukemattomia vaihtoehtoja valaistusolosuhteiden parantamiseksi

Asianmukainen valaistus tekee lukemisesta ja kirjoittamisesta miellyttävämpää, parantaa turvallisuutta, ja sillä voi olla jopa positiivisia terveysvaikutuksia. Missä sensoreita kannattaa sitten käyttää, jos niistä tahtoo parhaimman mahdollisen hyödyn irti?

Osa sensorimalleistamme on irrallisia ja ne kytketään ledivirtalähteeseen. Meillä on myös sensoreita, jotka on valmiiksi integroitu driveriin. Eri mallit antavat enemmän vaihtoehtoja, kun suunnitellaan valaisimien ja tunnistimien asennusta.

Alla näet muutaman esimerkin mahdollisuuksista, joita tämänkaltainen älykäs valaistuksenhallintateknologia sisältää.

Parveke: On/Off — Varasto: 3-step himmennys — Toimisto: Daylight Harvesting

Ravintola: DALI ledivirtalähde — WC: 3-step dimming — Huoltoasema: ryhmäohjaus, Daylight Harvesting

Konferenssitila: Ryhmäohjaus — Maanalainen parkkialue: 2-step himmennys — Porraskäytävä: RF langaton ohjaus

Tuotteiden ja ominaisuuksien yhdistelmät ovat siis lukuisat. Löydät tarkemman listan eri tuotetyypeistä sekä muuta lisätietoa tarjoamistamme sensorivaihtoehdoista nettisivuiltamme.

Klikkaamalla nappia taas pääset lataamaan pienen esitelmän sensorituotteistamme.

Lataa tästä